• massage, yoga samprema

Om oss

Vi som jobbar på Yoga Samprema vill berätta lite kort om oss själva.

This is we who work at Yoga Samprema. I you want more information please contact us via Email or send message to  +400167019 . We provide our services even in english!

Täältä näet Yoga Sampreman henkilökunnan ja taidot. Jos toivot enemmän tietoa palveluista tai muusta ota yhteyttä sähköpostitse tai lähetä tekstiviestiä numeroon 0400-167019 . Palvelemme myös suomeksi!

Här kan ni bekanta er med var och en av oss.

Karoliina – English, svenska, suomi

Karoliina Hellén:  Hatha Yoga, Asthanga Primary, Yin Yoga, Pranayama, Klassisk Massage, Reiki healing, Mjukvävnads manipulation (jäsenkorjaus), Indisk Huvudmassage, Privata sessioner, föreläsningar och Workshops

Första gången jag kom i kontakt med Yoga var när jag hittade en gammal bok i biblioteken och blev fascinerad över speciellt andnings övningar, Sima Mudra (Lion pose = Lejon gapet) övade jag flitigt samt närvaron i andetaget även om att jag inte visste att jag praktiserade något som kallades Pranayama. Asanas eller fysiska positioner kom först senare. Jag hade aldrig någon lärare utan läste böcker och studerade yogan och min egen känsla i min egen kropp. När jag var i tonåren jag led av ångest och bulimia, andetaget var en verktyg som höll mig ihop. Många år hade jag en on-off förhållande med Yoga och andetaget. När jag insjuknade i cancer återkopplade jag mitt förhållande till Yoga och andetaget. Den gav mig tröst, lärde mig att handskas med mina smärtor, tidigare trauman och för att kunna kapitulera till nuet. När jag tillfrisknade jag ville tillägna mitt liv till att njuta av livet, men jag ville även kunna förmedla dessa livsglädje och dela av mig dessa fantastiska verktygen åt andra. 2015 utbildade jag mig i Stockholm på Yogayama till Yogalärare och bestämde mig göra Yogan till min uppgift att dela med mig. Alla vi är ju värda att hitta lugn, harmoni och glädje i livet och på samma gång hitta vår sätt att stödja kroppen till balans mellan styrka och smidighet.

Yogan hjälper mig dagligen att behärska stelhet och smärtor av biverkningarna från långa cancer behandlingar. Och jag känner mig privilegierad av att ha dessa olika livserfarenheter för större förståelse av hur livet och dess faser manifesterar på olika sätt i våra kroppar och sinnen. Yogan har hjälpt mig att skapa ett nytt hälsosammare relation med min kropp och själ.

Det fantastiska är att det finns många olika former av Yoga vilket gör att det finns något för alla.                  Min vision av att sprida Yoga och hälsa, manifesterade till slut till Studio Yoga Samprema som vi med stor glädje öppna i januari 2017.

Tomas Hellén – Suomi, Svenska, English

Tomas Hellén: Yoga för Män, Klassisk Massage, Workshops

Jag upptäckte yogan för ungefär ett och ett halvt år sedan. Det tog två klasser för mig att tänka: ”Varför började jag inte med det här redan för tjugo år sedan?” Efter ytterligare en klass insåg jag: ”Det här borde varenda en karl göra.” Yogan är en terapi, som INTE bara är att sitta med benen i kors och mumla ramsor, det här är fysisk träning, som har fokus på rörlighet. Bort med stela korsryggar, axlar, baklår! Jag är i grunden utbildad massör och besitter en grundlig utbildning i människans så kallade Rörelseapparat. Jag kommer även att leda Yoga för Män-passet på Studio Yoga Samprema. Kom med och gör kroppen mjukare och smidigare, vet jag.

 

 

 

 

Ammi – English, Svenska

”Ammi” Anna-Maria Feldhoffer; Hatha, Yin, AcroYoga 

”Yogan har vid det här laget följt mig genom nästan halva mitt liv. Både som filosofi och som rörelse för kropp och sinne fortsätter den att guida mig. Ibland tar den stort utrymme och ibland lite, vissa dagar är den mer inspirerande och andra dagar mindre. Den blir vad du gör den till! 

När jag håller mina klasser lär jag ut det jag har att dela med mig av för dagen. Det kan vara livligt, styrkekrävande och svettigt, eller stillsamt och harmoniskt. Jag delar med mig av yogan med en önskan om att du ska ha tillit till och lyssna till din kropp, och att det du finner när du yogar följer med även när du kliver av din matta. ”

 

 

 

Johanna Holmström – Hatha Flow, Svenska och English

Johanna Holmström; Hatha Yoga (med inspiration av embodied flow)

När jag första gången mötte yogan gjorde den sån skillnad i min kropp, den gjorde att jag blev och må så mycket bättre både fysiskt och i sinnet. Men rädslan kom, inte kan väl jag yoga, jag som är så stel men alla kan yoga, yogan välkomnar alla, vad kan yogan göra för just för dig?I vintras utbildade jag mig till hatha yogalärare inom Embodied Flow yogan 200 h.
Att få dela yogan är helt fantastiskt. På mina flowklasser vill jag låta dig landa på mattan, bara få vara och få flöda med. Släppa det där som snurrar i huvudet, landa i stillheten och mera få vara dig själv och få möta dig själv. Låta andetaget få vara ditt ankare. Andetaget är nyckeln till flödet av livsenergi som får flöda genom din kropp under yogapasset för att låta dig landa i nuet.

Varmt välkommen in i värmen!

Zandra – English, Svenska

 

Zandra Lundberg – Yin Yoga, Hatha Yoga

Jag heter Zandra Lundberg. En gång i tiden var jag kvällstidningsjournalist, styrketränande, stel, energidrycksfantast med svartfärgat hår. 

Yogan kom in i mitt liv och ställde till med rätt mycket. För den gjorde mig smärtsamt medveten om vad jag höll på med. 

För det första insåg jag att jag levde för stressigt. Det kändes som att själen rymt hemifrån och tagit all livslust med sig. 

Hand i hand med tryggheten från yogan vågade jag förändra mitt liv. 

I dag bor jag på Åland & lär ut yoga även i Sverige och Indonesien. Mitt liv är stillsamt med yogan som jobb och passion. 

Jag ser fram emot att möta dig på mattan – kom som du är.

 

Malin Mattsson – Svenska, English


Malin Mattsson; Hatha Yoga, Terapeutisk Yoga (inhoppare, kurser)

Hej, jag heter Malin.
Jag hade nog länge vetat att det finns något som heter yoga för mor har gått på yoga så länge jag kan minnas, men kanske just därför hade jag inget större intresse av det då det var en sådan period i livet som man skall vara tvärt emot.
MEN för några år sedan, på en av mina Indienresor snubblade jag in på ämnet då jag råkade bo i samma hus som en yogalärare. Han höll klass varje morgon och kväll så tyckte att det är nog meningen att jag skall testa, vilket jag gjorde. Jag gick på klasserna morgon och kväll under tiden jag bodde där vid Gangesfloden. Det kändes väldigt naturligt från första början.
Sedan reste jag vidare och livet fortsatte MEN något hade ändrats, jag hade inte ont på flera månader efter mötet med yoga. Det tog inte lång tid innan jag listat ut att detta var tack vare yogan och börjat gå på klasser här hemma. Efter ett år med yoga hade så, mycket positivt hänt att jag ville veta mer. Detta resulterade i lite Google sök efter yogaskolor I Indien och så var allt bokat och klart!
Nu har jag varit utbildad yogalärare några år och gått kurser och fördjupat mig i dess helhet med samma iver som från första stund.
Det jag mest uppskattar med yoga är att resan med att utvecklas som yogini och yogainstruktör bara fortsätter. Människan är så komplex att det alltid kommer upp någon ny, intressant aspekt att lära sig utav.
Yoga har lärt mig att det är viktigt att ta hand om sig själv och må bra, då faller allt annat även på plats!
Jag ser fram emot att dela med mig Yoga med dej, här på Yoga Samprema.

Matilda Fyrqvist; Svenska, English

Matilda Fyrqvist: Gravid Yoga, Hatha Yoga (mammaledig /inhoppare)

Jag kom i kontakt med yoga första gången när jag bara var 16 år men fastnade på riktigt år 2012 efter en väldigt turbulent tid i mitt liv. Yogan blev en viktig , otroligt hjälpande och stadig punkt i mitt inre när allt annat gungade. Sedan dess har jag varit fast övertygad om de otroligt många fördelarna med yoga ❤️ År 2015 gick jag min första teacher training med inriktning på Hatha yoga. Sommaren 2016 bestämde jag mig för att gå en SUP (stand up paddle board) yoga teacher training då jag bara älskar vattensport, så jag tänkte varför inte föra samman de båda! När jag blev gravid så märkte jag att Hatha yogan och SUP yogan ibland blev lite för tuffa för mig och jag bestämde mig för att börja rikta in mig på gravidyoga. Eftersom att jag har goda baskunskaper inom yoga så bestämde jag mig för att köra på med självstudier för att få den kunskap jag behövde för att guida en gravid yogini. Min gravidyoga kurs vänder sig till alla gravida kvinnor, både nybörjare och vana yogautövare. Min undervisning är kravlös och alla kommer till klassen med sina egna förutsättningar. Vi väljer själva vad vi vill ta med oss hem när klassen är slut. Jag hoppas att deltagarna skall kunna hitta en närmare kommunikation med sina kroppar och sinnen samt börja binda ett band med den lilla personen som växer inuti dem. Jag vill att de som går kursen också skall få möjligheten att hitta sin inre styrka och ett lugn, förankra sin andning och lära sig att bygga upp en stark bäckenbotten både inför och efter förlossningen. Jag vill framförallt att alla blivande mammor som kommer från min klass kommer känna sig bättre, starkare, lugnare och gladare än innan klassen.

 

 

Comments are closed