• massage, yoga samprema

Massage behandlingar hos oss!

Vilka behandlingar erbjuder vi?

Klassisk massage:

Den finska klassiska massagen som både Karro och Tomas ger, är en mycket behaglig, terapeutisk och djupbehandlande form av massage. Den är kraftfull och jobbar riktigt djupt i musklerna. Det är en fantastisk metod för att släppa på spänningar i kroppen.
Vad är skillnaden mellan finsk och svensk klassisk massage? I finsk klassisk massagebehandling används grundgrepp och tekniker utan en fast schema av utföring (individ anpassat) som en del kan uppleva som ”hårdare” än den klassiska svenska massagen.
Vid behov kombinerar Karro av finsk klassisk massage, idrottsmassage och Kalevalainen Jäsenkorjaus eller fritt översatt till svenska sk. Mjukdels mobilisering. Även Indisk huvudmassage och klassisk massage går fint att kombinera.

Polsk klassisk och medicinsk massage som Emilia ger hos oss är mera like den svenska stilen av klassisk massage.

Kalevalainen Jäsenkorjaus / Mjukvävnads mobilisering:

”Kalevalainen jäsenkorjaus”- svårt att hitta en direkt översättning, men i Österbotten, var denna behandlingsmetod är specifikt populär, kan man hitta gamla svenska uttryck såsom ”Kotknackare” eller ”Klövryckare”. Det senare tyder väl antagligen också på att man inte enbart har behandlat människor, utan möjligen även gårdens djur.

Denna behandlingsmetod grundar sig på gammal traditionell ”folk healing”, som till och med finns beskriven i Kalevalas texter av Elias Lönnrot – Lönnrot var ju även själv doktor i medicin.

Kalevalainen Jäsenkorjaus är en gammal finsk traditionell behandling som med sin effektivitet har visat sig passa in också i vår tid. Ett modernt svenskt namn för behandlingen skulle kunna vara ”mjukvävnads mobilisation”.

Enligt kalevalainen jäsenkorjaus är människan är en helhet och bör därför vårdas som en helhet. Vanligtvis sitter problemet någon annanstans än där värken finns. I början av vården försöker man identifiera stöd- och rörelseorganens avvikelser och dess orsaker. Vården mobiliserar leder, förbättrar bindvävnadernas och musklernas rörlighet genom att tänja dem med hjälp av klientens egna rörelsebanor. Stödorganen sätts på plats och korrigeras och ledkanalerna öppnas med lätta sträckningsrörelser. Med andra ord muskler, bindvävnad, blodomlopp och nervverksamhet friställs i naturligt balanserat tillstånd.

Då man i en tre års studie jämförde denna traditionella behandlingsmetod med massage och fysioterapi, visade det sej att Kalevalainen jäsenkorjaus ger ett lika bra, om ej bättre resultat som även höll i sej hela studien igenom. Kalevalainen jäsenkorjaus är en mycket trygg metod var man mobiliserar mjukvävnaderna med hjälp av kundens egna rörelsebanor. I Kalevalainen jäsenkorjaus försöker man hitta en jämvikt i hela stödstrukturens kinetiska kedja, alltifrån fotsulan upp till skallen. Man strävar till att hitta och balansera orsaken till problemet, istället för att bara behandla symptomen.

Indisk huvudmassage:

Ursprung;
Indisk huvudmassage har sina rötter i den urgamla Ayurveda traditionen. I Indien har det hört till att man inom familjen ger varandra huvudmassage, oftast med varm doftande olja. Det har samtidigt varit en del av hårvården. Till Europa kom massagen på 1970-talet tack vare Narendra Mehta, och till Finland 1999.

Dagens indiska huvudmassage har kommit till genom att mixa indiska traditioner med västerländsk nack- och skulder massage så att man förutom huvudet också behandlar nacke, skuldror och överarmar. Behandlingen görs utan olja i sittande ställning och utan att kunden behöver klä av sig, och helst pågår behandlingen utan onödigt prat. Den som kommer på indisk huvudmassage kan förbereda sig genom att ta bort örhängen och halssmycken och borsta håret. Det är också lättare och behagligare att genomföra behandlingen om man inte har använt allt för mycket hårvårdsprodukter. Indisk huvudmassage göra utan oljeblandning men göra behandlingen med olja kallas den Ayurvedisk huvudmassage (med olja kommande snart även hos oss).

För vem rekommenderas indisk huvudmassage?
Indisk huvudmassage kan rekommenderas för alla som behöver koppla bort från stress, slappna av, bli av med huvudvärk och spänning i nacken och skulderpartiet eller som bara vill unna sig en stund av avkoppling och njutning. Kontraindikationer dvs. hinder för att ta denna sorten av behandling är Epileptiska tillstånd som är inte fullt under kontroll.

Effekterna av indisk huvudmassage är i stort sett de samma som vid klassisk massage. Blodcirkulationen och ämnesomsättningen förbättras lokalt, borttransporten av slaggprodukter underlättas, muskelspänningar och smärta lindras, blodcirkulationen i hårbottnen förbättras, ansiktsmuskulaturen och speciellt området runt ögonen slappnar av och man får en allmän känsla av avslappning och välbefinnande. Indiska huvudmassagen sägs även vara hämmande för håravfall och mjällande hårbotten, samt stimulerar hårrötterna så håret växer även snabbare.

Reiki

Reiki Healing

En avslappnande behandling med djupgående verkan på kroppens alla nivåer från den fysiska kroppen till de mest subtila. Reiki som en healingform är mycket avslappnande och djupgående. Den arbetar med orsakerna till problemen och verkar alltid på de områden där den behövs som mest just i denna stund.

Vad är Reiki?

Reiki är ett japanskt ord och betyder ungefär universell livsenergi. Reiki metoden upptäcktes av dr Mikao Usui i Japan redan 1914, och den fick snabbt stor spridning i Japan, och senare även över hela världen. Via händerna överför Reikiutföraren kanaliserad energi som frigör energiblockeringar, ökar energiflödet och stärker kroppens självläkande förmåga. Energin påverkar kroppens läkande på alla nivåer; fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt. Reikiterapeuten använder inte sin egen energi, utan är enbart en kanal för den helande livsenergin som flödet i universum.

Vad är Reikihealing bra för?

Denna behandling främjar allmän hälsa och vitalitet, och kan användas som en balanserande och förebyggande behandling, som ger mer energi och ökat välbefinnande, men också för att lindra eller bota olika hälsoproblem.

 • Ger djupgående avslappning och bättre sömn
 • Frigör stress och spänningar och löser upp energiblockeringar
 • Verkar känslomässigt lugnande
 • Balanserar kroppens energier och chakran
 • Fyller på energiförrådet samt ökar och stärker ett positivt energiflöde
 • Stärker immunförsvaret och kroppens naturliga förmåga till läkning
 • Renar kroppen från gifter och slaggprodukter
 • Frigör känslor så att de kommer upp till ytan och upplöses
 • Lindrar smärta och obehag som orsakas av störningar i kroppsfunktionerna
 • Sänker högt blodtryck och höjer för lågt blodtryck
 • Minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar
 • Ökar intuition och kreativitet, man tänker klarare

Reiki är mycket effektivt vid depression, stress, oro, utbrändhet och sömnsvårigheter, men kan även med fördel användas vid allergier och kronisk värk som fibromyalgi och olika reumatiska sjukdomar. Kan också ge goda resultat när det gäller ryggont, migrän, mensvärk, sportskador, hudproblem och sårskador. Reiki är också en fantastisk metod för personlig utveckling, bättre självförtroende och djupa livsinsikter.

Reiki är ett bra komplement till den vanliga läkarvården och hjälper patienter att tillfriskna snabbare och få lindring för akuta eller kroniska sjukdomar.

Hur går behandlingen till?

Vid en behandling är du fullt påklädd och ligger på en behandlingsbänk. Jag placerar mina händer på eller strax ovanför din kropp i olika positioner. Via mina händer låter jag sedan reikienergin flöda in i din kropp. Många upplever värme, kyla, tryck eller pirrningar där händerna hålls eller på andra ställen på kroppen, medan andra inte känner något alls. Behandlingen avslutas med ett kort samtal om upplevelserna under behandlingen.

Efter behandlingen kan man känna sig behagligt utvilad, upprymd och euforisk, helt slut eller kanske nedstämd och med behov att gråta en stund. Oavsett hur man känner har en helande process påbörjats och det som kommer ut behöver komma ut. De flesta känner sig dock ovanligt pigga och energipåfyllda. Ibland händer det att mottagaren somnar. Det är ingen nackdel, snarare tvärtom, det tyder på att man verkligen är fri från motstånd och släpper in de helande energierna. Efteråt är det bra med lugn och ro, till exempel en lugn promenad i naturen. Jag bjuder gärna på en kopp te, så att du kan ”landa” ordentligt efter behandlingen.

Hur fungerar behandlingen?

Reikienergin flödar till de områden som behöver den bäst för tillfället och därför behöver utövaren inte ställa diagnos eller veta vad som behöver helas. Energin söker sig automatiskt till obalanser och sjuka vibrationer i kroppen. Det går inte att bestämma resultatet i förväg, men du kan alltid lita på att det som kommer är rätt för just dig.

Kroppen helas genom att de blockerade delarna laddas med positiv energi. Frekvensen på kroppens energier höjs och negativ energi upplöses och försvinner. På så sätt renar Reikin energibanorna och låter livskraften flöda fritt. När energin åter flödar utan blockeringar får kroppen chans att läka sig själv.

Vad kan jag förvänta mig av behandlingen?

Var och en får sin egen upplevelse av en Reikibehandling, eftersom Reikienergin alltid verkar där den behövs som mest för tillfället. Ibland är händelseförloppet snabbt och tydligt, ibland är utvecklingen mindre märkbar. När man gradvis kommer i balans upptäcker man kanske inte förändringarna förrän långt efteråt: – Men jag har ju inte varit arg på en hel månad nu!

En del kan känna hur gamla obearbetade erfarenheter kommer upp till ytan igen, vilket visar att de gömda känslorna håller på att frigöras. Resultatet kan bli ett förlösande skratt eller tårar av sorg. Vissa kan känna en tillfällig smärta när energin arbetar med en blockering.

Eftersom Reikienergin renar kroppen från gifter kan fysiska avgiftningssymtom uppkomma, t ex rinnande ögon, upphostande av slem, ökad urinavgång och diarre. Även via huden försvinner gifter och slaggprodukter. Utrensningsreaktionerna är kroppens naturliga medel för att uppnå hälsa och kan jämföras med de som brukar uppstå under en fasteperiod. Upplevelserna kan sitta i flera dagar, ibland veckor.

Behandlingarna kan också resultera i en upplösning av inre barriärer och själsligt växande. Man kan få nya idéer och visioner, och hitta lösningar på sina problem, och det är inte ovanligt att man får mod att ta vissa avgörande steg till förändringar, som att byta jobb, sluta röka, börja motionera, bli vegetarian eller börja meditera.

Hur når jag ett lyckat resultat?

Reiki är helt ofarligt och kan aldrig överdoseras. Man behöver inte heller tro på att det fungerar, men om man känner tillit så kommer man att öppna sig och ta emot kraften djupare och intensivare.

De flesta mår bra av att få flera behandlingar i följd, och det kan ibland behövas för att nå långsiktiga effekter av healingen. Det får gärna gå någon vecka mellan behandlingarna. För att få ut maximalt av reikibehandlingen rekommenderas att du inte tränar eller dricker alkohol i anslutning till en behandling.

För att ett helande ska bli bestående behövs en förändring på tre plan: tankemässigt, beteendemässigt och känslomässigt. Då kan kroppen dra till sig maximalt med livsenergi och helandet blir bestående. Därför är det viktigt att man är öppen och villig att genomgå känslomässiga/mentala förändringar för att inte skapa nya blockeringar igen.

Övrigt

Reiki används på sjukhus i bl a Norge, England, USA, Australien, Spanien och Uruguay. Studier har gjorts inom flera områden, t ex smärta, sårläkning, cancer, hjärt- och kärlbesvär, stress, oro, depression, missbruk. Dessa studier visar att Reiki med bra resultat ökar välbefinnandet och ger både fysisk och psykisk förbättring på många områden.

Välkommen – boka din behandling redan idag !

P.S. Presentkort till behandlingar är ju ett väldigt uppskattat gåva!

0400-167019

contact@yogasamprema.com

Facebook

Comments are closed